Onze tours zijn ook perfect voor team building

CityStory

CityStory biedt een reeks rondleidingen aan die je Brussel laten herontdekken op een manier waarop je de stad nog nooit hebt gezien. Een echt Escape game in de open lucht, je beweegt met jouw team doorheen de stad en ontdekt mysteries door raadsels op te lossen via Messenger.

 

Het enige wat je hoeft te doen is een Messenger gesprek starten met de CityStory Facebook pagina door op de knop hieronder te drukken. Alles gebeurt op een eenvoudige manier via dit gesprek: de presentatie van de rondleidingen, de aankoop van de rondleiding van jouw keuze en het ontvangen van de spelinstructies wanneer je van start gaat!

Covid-19 situatie : de risico's in verband met het virus zijn beperkt aangezien meer dan 95% van de raadsels buiten plaatsvinden. Het is dus mogelijk om onze tours in alle veiligheid te beleven.

Ontdenk Belgie

EEN UNIEK AVONTUUR

Ontdek de stad op een andere manier

Hoe kan ik een tour boeken?

Om een tour te boeken, ga rechtstreeks naar onze Messenger chat via de « Begin een tour » knop hierboven. Betaal veilig voor jouw tour en start vervolgens de tour via diezelfde Messenger chat. Begin de tour wanneer je wilt, niet noodzakelijk op de dag van jouw aankoop.

Hoe werkt een tour?

Ga naar het ontmoetingspunt (dat je wordt meegedeeld nadat je een tour hebt gekocht) en start de tour via het Messenger-gesprek op het tijdstip van jouw keuze. Het eerste raadsel word je dan toegestuurd en de timer start. Na elk goed antwoord ontvang je het volgende raadsel.

Hoe bereid je je voor?

Neem een smartphone per team mee, zorg dat deze voldoende batterij en mobiele data heeft, want alles gebeurt via Messenger. Wij raden u aan teams te vormen van minimaal 2 en maximaal 5 personen.

ploegen hebben al deelgenomen aan het CityStory avontuur
0

Ontdek onze tours

Ambachten van Weleer - Brussels

Je bevindt je midden in het conflict tussen de ambachtslieden en de hogere middenklasse. Hoe werd dit conflict in Brussel ervaren? Hoe moesten de arbeiders en ambachtslieden van weleer omgaan met bepaalde sociale met deze sociale crisis? Je zal de geheimen te weten komen van de gilden die over de hoofdstad heersten en je zal ontdekken welke ambachten er hun stempel op hebben gedrukt.

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk (> 14 j.o.)

Vertrekpunt : Grote Markt van Brussel

Eindpunt bij benadering: metrohalte Louise

Mogelijke dienstregeling : elke dag, vertrek voor 16 uur

Approximatieve duur : 1u30-2u

Prijs : 20€ per ploeg

Te Wapen ! - Brussels

Begeleid de revolutionairen op hun tocht naar de vrijheid en de geboorte van België. Begin op het Martelarenplein en los de raadsels op om de schatten te ontdekken die door de revolutie zijn gemarkeerd. De opwinding en de euforie van die tijd waren zo groot dat Brussel ons zelfs eeuwen later nog zijn verhaal vertelt en ons verbaast over zijn erfgoed.

Moeilijkheidsgraad : gemiddeld (> 16 j.o.)

Vertrekpunt : Martelarenplein, Brussel

Eindpunt bij benadering : metrohalte Centraal Station

Mogelijke dienstregeling : elke dag, vertrek voor 16 uur

Approximatieve duur : 1u30-2u

Prijs : 20€ per ploeg

Vuur en Bloed - Brussels

Ontdek onderweg de geheimen van Brussel en de littekens die het bombardement heeft achtergelaten. Dompel je onder in de late 17de eeuw en herbeleef de meest verwoestende gebeurtenis die Brussel en zijn inwoners ooit hebben meegemaakt. Kan jouw team zichzelf op tijd redden uit de vlammen van het Franse leger?

Moeilijkheidsgraad : moeilijk (> 17 j.o.)

Vertrekpunt : Grote Markt van Brussel

Eindpunt bij benadering : rond de Grote Markt in Brussel

Mogelijke dienstregeling : alle dagen, vertrek tussen 10u en 16u

Approximatieve duur : 2u – 2u30

Prijs : 25€ per ploeg

In het spoor van keizer Karel - Gent

In de 16e eeuw maakte Gent deel uit van het grote rijk van Karel V. Maar de relatie tussen de stad en de keizer was verre van rooskleurig. Los de raadsels op om de opstand van Gent tegen de heerschappij van Karel V te herbeleven. Je zal de sporen van deze opstand ontdekken die nog steeds zichtbaar zijn in deze prachtige stad. Kun je de toorn van de keizer vermijden?

Moeilijkheidsgraad : gemiddeld (> 16 j.o.)

Vertrekpunt : Kouterplein, Gent

Eindpunt bij benadering : Tramhalte Rabot, Gent

Mogelijke dienstregeling : elke dag, vertrek voor 16 uur

Approximatieve duur : 2u

Prijs : 20€ per ploeg

Feedback over de CityStory-ervaring

"Een zeer leuke tour die ons veel leerde terwijl we plezier hadden!"
J. R.
Participant
"We hebben veel plezier gehad met onze familie in dit openlucht Escape game."
M. S.
Participant
"Een geweldige manier om de stad te ontdekken en van de frisse lucht te genieten."
S. V.
Participant
scholen
0
ploegen
0